Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ρίνα αχνιστή

Υλικά (για 2 άτομα)

1/2 κιλό ρίνα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα
λάδι
μαϊντανό
μάραθο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο στο λάδι να μαραθούν και τα σβύνουμε με το λεμόνι.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και μόλις πάρει βράση, διαλύουμε τη μουστάρδα και βάζουμε το ψάρι που πριν έχουμε κόψει σε κομμάτια και το έχουμε αλατοπιπερώσει.
Το αφήνουμε να βράσει στο ζουμί σε μέτρια φωτιά και σε κάποια φάση το γυρίζουμε κιόλας, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με το λάδι και το λεμονάκι του. (περίπου 10-15 λεπτά)
Λίγο πριν το τέλος βάζουμε και τα μυρωδικά (μάραθο, μαϊντανό) για να μη χάσουν το άρωμά τους.
Αυτό ήταν.
Καλή όρεξη και καλές βουτιές στο ζουμάκι!

6 σχόλια:

  1. Τι είναι η ρίνα; Ιδέα δεν έχω!
    Απλά και υγιεινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Iσως να το ξέρεις ως βάτος ή σαλάχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χμμ, ενδιαφέρον, κι έχω ψαρέψει να φανταστείς... (στο προηγούμενο δεν σχολιάσα γιατί δεν μπορώ τα συκωτάκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. blueprints, μπορώ να πω οτι ήταν πολύ πιο νόστιμο απο ότι φαίνεται!
    δεν είναι το food styling το δυνατό του σημείο...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ που νόμιζα οτι μόνο την θειά μου λένε Ρήνα.
    Πάντως και η Ρήνα-θειά και η ρίνα-ψάρι έχουν αμφότερες την χάρη τους.
    Καλή συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xristin, καλώς ήρθες απο τα μέρη μας!
    όχι, δεν έφαγα τη θεία σου αχνιστή! ένα ταπεινό ψαράκι μόνο... :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή