Οταν ήμουν μικρή το φαγητό που δεν μπορούσα με τίποτα να φάω ήταν το συκώτι. "Μπλιαχ!"
Μεγαλώνοντας όμως διαπίστωσα οτι τηγανιτό με μπόλικο λεμονάκι μπορεί να γίνει "μμμμ!"
Τον τελευταίο καιρό, άρχισα να το μαρινάρω πριν το τηγανίσω και έγινε ακόμη πιο εξαιρετικό!
Ενώ σήμερα, που πήγα να πάρω το αλεύρι για το τηγάνισμα (για όλες τις χρήσεις) είδα οτι δεν είχα, και η μόνη μου λύση ήταν να το αλευρώσω με αλεύρι που έχω για χωριάτικο ψωμί. Ενα σκληρό, βιολογικής φίρμας κίτρινο αλεύρι.
Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν τα πιο νόστιμα συκωτάκια ever!!! Τόσο τραγανά απ'έξω και μαλακά μέσα δεν είχα ξαναδοκιμάσει! Λουκούμια σκέτα!
Να λοιπόν όλη η συνταγή:
Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο φρέσκο
Δεντρολίβανο
Κόκκινο ξηρό κρασί
Λάδι
Αλάτι
αλεύρι σκληρό (εγώ έβαλα το biofarma)
Eκτέλεση
Απο βραδύς ή νωρίς το πρωί έκοψα σε λεπτές φέτες τα συκώτια και τα έστρωσα σε ένα τάπερ που κλείνει, βάζοντας ενδιάμεσα λάδι, κρασί, δεντρολίβανο και αλάτι και τα άφησα στο ψυγείο.
Οσο περισσότερο μείνουν στη μαρινάδα, τόσο πιο καλά.
Τα αλεύρωσα κατευθείαν απο το τάπερ και τα τηγάνισα σε καυτό λάδι, τα έβαλα σε απορροφητικό χαρτί αμέσως, και είναι έτοιμα!
Αν κολλήσει (που θα κολλήσει) το δεντρολίβανο πάνω στο συκωτάκι, μην το βγάλετε! Δίνει εξαιρετικό άρωμα στο τηγάνισμα, και στο στόμα!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Μεγαλώνοντας όμως διαπίστωσα οτι τηγανιτό με μπόλικο λεμονάκι μπορεί να γίνει "μμμμ!"
Τον τελευταίο καιρό, άρχισα να το μαρινάρω πριν το τηγανίσω και έγινε ακόμη πιο εξαιρετικό!
Ενώ σήμερα, που πήγα να πάρω το αλεύρι για το τηγάνισμα (για όλες τις χρήσεις) είδα οτι δεν είχα, και η μόνη μου λύση ήταν να το αλευρώσω με αλεύρι που έχω για χωριάτικο ψωμί. Ενα σκληρό, βιολογικής φίρμας κίτρινο αλεύρι.
Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν τα πιο νόστιμα συκωτάκια ever!!! Τόσο τραγανά απ'έξω και μαλακά μέσα δεν είχα ξαναδοκιμάσει! Λουκούμια σκέτα!
Να λοιπόν όλη η συνταγή:
Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο φρέσκο
Δεντρολίβανο
Κόκκινο ξηρό κρασί
Λάδι
Αλάτι
αλεύρι σκληρό (εγώ έβαλα το biofarma)
Eκτέλεση
Απο βραδύς ή νωρίς το πρωί έκοψα σε λεπτές φέτες τα συκώτια και τα έστρωσα σε ένα τάπερ που κλείνει, βάζοντας ενδιάμεσα λάδι, κρασί, δεντρολίβανο και αλάτι και τα άφησα στο ψυγείο.
Οσο περισσότερο μείνουν στη μαρινάδα, τόσο πιο καλά.
Τα αλεύρωσα κατευθείαν απο το τάπερ και τα τηγάνισα σε καυτό λάδι, τα έβαλα σε απορροφητικό χαρτί αμέσως, και είναι έτοιμα!
Αν κολλήσει (που θα κολλήσει) το δεντρολίβανο πάνω στο συκωτάκι, μην το βγάλετε! Δίνει εξαιρετικό άρωμα στο τηγάνισμα, και στο στόμα!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Μ.Μ.
Δεν θα σκεφτόμουνα ποτέ να τα αλευρώσω. Ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήKitsoMitsos δε θα σκεφτόμουν ποτέ να μην τα αλευρώσω! ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφή(έτσι τα έμαθα απο τη γιαγιά μου, με αλεύρι)
Ωραία η ιδέα για μαρινάρισμα. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Σίγουρα θα γίνονται ακόμη πιο νόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφή