Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πορτοκαλένιοι λουκουμάδες

Λουκουμάδες υπάρχουν πολλοί. Με μέλι, ταχίνι, ζάχαρη, τυρί, σοκολάτα και ότι άλλο μπορείς και έχεις έμπνευση να βάλεις από πάνω. Σκέφτηκα όμως γιατί να μην βάλω και κάτι από μέσα για αλλαγή. Έφτιαξα λοιπόν λουκουμάδες και είπα αντί για νερό στη μαγιά να βάλω φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι και λίγο ξύσμα από τη φλούδα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και τώρα πια σκέφτομαι τι άλλο θα μπορούσα να βάλω για να αρωματίσω τη ζύμη. Πραγματικά η λίστα όσο πάει και μεγαλώνει...
Ας δούμε όμως αυτούς για αρχή:


Υλικά (για 10-12 μεγάλους λουκουμάδες)
20γραμ. μαγιά φρέσκια
χλιαρό χυμό από 2 πορτοκάλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
μισό κουταλάκι ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
λίγο χλιαρό νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει


Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο πορτοκαλόζουμο με το νερό και ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και όταν είναι έτοιμη βάζουμε το λάδι να κάψει καλά, πολύ καλά όμως και με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια-μια κουταλιά και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τους γυρίζουμε να πάρουν χρώμα από παντού και τους βγάζουμε μόλις ροδίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε με την επικάλυψη της αρεσκείας μας.
Αυτά τα απλά,
καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Μ.Μ

2 σχόλια:

  1. Αυτό θα πει να την έχεις την μαγειρική ;-)
    Κάνεις πειράματα άκρως επιτυχημένα!
    Μια μερίδα στο 4, περικαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή