Αυτο το φαγητο ειναι σκέτη απάτη! Αν το φάει καποιος θα γευτεί τον κιμά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και δε θα σκεφτεί οτι τρώει κατι νηστίσιμο... Ομως ειναι νηστίσιμο γιατι δεν περιέχει τιποτα ζωικό! Κι αυτο γιατι ο κιμάς ειναι σόγιας, κ τα γαλακτοκομικά ειναι φυτικά. Μπορει κάποιοι να έχουν αμφιβολίες για το ποσο η σόγια μπορει να καταφέρει να μιμηθεί τον κιμά, ομως αν ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής θα δείτε οτι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!
Πάμε λοιπον:
Υλικα
2 νεροποτηρα σόγια βιολογική (μη μεταλλαγμένη)
μισό πακέτο λαζάνια με σπανάκι (δε θα χρειαστεί ούτε το μισο)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κεσεδακι μανιτάρια φρέσκα
1+1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
Λάδι
3/4 απο ενα pummaro
300ml φυτική κρέμα γάλακτος
250γρμ φυτικό κίτρινο τυρί τριμμένο
1 ντομάτα σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κυμινο
κολιανδρο
θυμαρι
κανέλα
μπαχαρι
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τη σόγια ως εξής: τη ρίχνουμε σε νερό στην κατσαρόλα κ την αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός, σβύνουμε το μάτι και την αφήνουμε με κλειστό καπάκι 10λεπτά να σταθεί. Την στραγγιζουμε κ την ξεπλένουμε κατω απο τρεχούμενο νερό , τη στιβουμε καλα να μην εχει νερά κ την αφήνουμε στην άκρη έτοιμη για το τσιγαρισμα.
Σοταρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες σε λίγο λάδι, αφου βγάλουν ολο το νερό κ στεγνωσουν, τα σβυνουμε με 1 ποτήρι κρασί κ οταν εξατμιστεί τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι κ το σκόρδο για λίγο κ προσθέτουμε την στραγγισμένη σόγια
να σοταριστει κι αυτη καλα. Να πάρει χρωμα δηλαδη, να ψιλοκαβουρντιστει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά κ σβυνουμε να το υπόλοιπο κρασί. Οταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το pummaro κ λίγο νερό κ το αφήνουμε να πάρει μια καλη βράση. Ελέγχουμε το αλάτι κ την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μέτριο ορθωγωνιο ταψακι, ρίχνουμε λίγο λάδι κ κρέμα γάλακτος κ βάζουμε μια στρώση λαζάνια με σπανάκι χωρις να τα βράζουμε καθολου.
Απο πάνω μια στρώση κιμά κ παλι λαζάνια. Συνεχίζουμε με κιμά ξανά,
αυτη τη φορα βάζουμε κ τα μανιτάρια πάνω απο τον κιμά. Καλύπτουμε με μια στρώση λαζάνια,
κ απο πάνω περιχυνουμε με κρέμα γάλακτος κ τριμμένο τυρί κ μερικες φέτες ντομάτας.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι κ ρίγανη κ ψηνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο στους 180 με αερα για μισή περιπου ώρα.
Καλη όρεξη!
Πάμε λοιπον:
Υλικα
2 νεροποτηρα σόγια βιολογική (μη μεταλλαγμένη)
μισό πακέτο λαζάνια με σπανάκι (δε θα χρειαστεί ούτε το μισο)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κεσεδακι μανιτάρια φρέσκα
1+1 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
Λάδι
3/4 απο ενα pummaro
300ml φυτική κρέμα γάλακτος
250γρμ φυτικό κίτρινο τυρί τριμμένο
1 ντομάτα σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κυμινο
κολιανδρο
θυμαρι
κανέλα
μπαχαρι
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τη σόγια ως εξής: τη ρίχνουμε σε νερό στην κατσαρόλα κ την αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός, σβύνουμε το μάτι και την αφήνουμε με κλειστό καπάκι 10λεπτά να σταθεί. Την στραγγιζουμε κ την ξεπλένουμε κατω απο τρεχούμενο νερό , τη στιβουμε καλα να μην εχει νερά κ την αφήνουμε στην άκρη έτοιμη για το τσιγαρισμα.
Σοταρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες σε λίγο λάδι, αφου βγάλουν ολο το νερό κ στεγνωσουν, τα σβυνουμε με 1 ποτήρι κρασί κ οταν εξατμιστεί τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι κ το σκόρδο για λίγο κ προσθέτουμε την στραγγισμένη σόγια
να σοταριστει κι αυτη καλα. Να πάρει χρωμα δηλαδη, να ψιλοκαβουρντιστει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά κ σβυνουμε να το υπόλοιπο κρασί. Οταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το pummaro κ λίγο νερό κ το αφήνουμε να πάρει μια καλη βράση. Ελέγχουμε το αλάτι κ την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ενα μέτριο ορθωγωνιο ταψακι, ρίχνουμε λίγο λάδι κ κρέμα γάλακτος κ βάζουμε μια στρώση λαζάνια με σπανάκι χωρις να τα βράζουμε καθολου.
Απο πάνω μια στρώση κιμά κ παλι λαζάνια. Συνεχίζουμε με κιμά ξανά,
αυτη τη φορα βάζουμε κ τα μανιτάρια πάνω απο τον κιμά. Καλύπτουμε με μια στρώση λαζάνια,
κ απο πάνω περιχυνουμε με κρέμα γάλακτος κ τριμμένο τυρί κ μερικες φέτες ντομάτας.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι κ ρίγανη κ ψηνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο στους 180 με αερα για μισή περιπου ώρα.
Καλη όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου